Студентска УССБ лига - Мушка екипа КПУ освојила 3. место у кошарци

m-kos-19122018У недељу 9. децембра 2018. године, кошаркаши Криминалистичко-полицијског универзитета победили су Високу туристичку школу резултатом 61:57 (14:15, 14:18, 9:14, 24:10) у борби за треће место на првенству студената и студенткиња УССБ. Висока туристичка школа је имала предност током три четвртине која је била и двоцифрена, али је Милош Илић одличном игром у последњој четвртини предводио свој тим до преокрета и бронзе.

Прва четвртина је била доста неизвесна. Играчи оба тима су били добри у одбрани, те није било лаких поена. Туристи су покушавали да убрзају игру и из транзиције постигну поене, а у тој намери их је предводио плејмејкер Милош Антић. На другој страни се истицао Мусић који је током читавог меча играо јако добру одбрану, а успевао је да буде претња по кош ривала. После веома изједначене прве четвртине, туристи су водили 15:14.

На почетку другог периода Илић је својим поенима носио тим Високе туристичке школе. Погодио је две тројке и једну двојку, а серију 10:3 је комплетирао Антић. На другој страни је само Милош Киковић погодио за три поена, а то је алармирало клупу КПУ која је затражила минут одмора на шест минута до полувремена (25:17 за ВТШ). Лазић је двојком повећао на плус десет по повратку на терен, али је КПУ серијом 7:0 брзо ухватила резултатски прикључак (27:24). Миладиновић је потом погодио за два поена, а на то су се надовезали Антић и Лекић који су својим погоцима одржавали предност Туристичке. Трбољевац и Мусић су до краја полувремена погодили за два поена, па је пред почетак треће четвртине било 33:28 за ВТШ.

Трећи период игре је био нешто мање ефикасан у односу на прва два. Висока туристичка је контролисала резултат, највише захваљујући расположеном Антићу кога је пратио Илић. На другој страни, плејмејкер КПУ Милош Илић није играо на свом уобичајеном нивоу, губио је лопте, лоше је шутирао, те је то доста утицало на резултат. На два минута до краја четвртине, КПУ је затражио тајм-аут (42:34). Та паузе није превише уродила плодом. Лекић је по повратку на терен погодио за два и вратио плус десет туристима. Илић је у следећем нападу фаулиран, али је погодио свега један пенал, а то је дало прилику ВТШ да још повећа своју предност, што су они и учинили преко Лазића који је погодио тројку (47:35). До краја четвртине је Окука смањио на 47:37, па је ВТШ имао лепу залиху пред улазак у финални период меча.

У последњем кварталу се све изменило. Иако ни ова четвртина није претерано добро почела за КПУ (5:4 за будуће полицајце у прва три минута 4/4), тајм-аутом на шест минута до краја (51:42 за туристе) је клупа КПУ успела да тргне своје играче. Илић је по повратку на терен погодио две тројке (51:48), а потом је досуђена и неспортска лична грешка ВТШ-у. Илић је био сигуран са пенала (51:50), а потом је Киковић двојком донео вођство полицајцима (52:51)! Немања Илић је погодио потом једно слободно бацање и изједначио, али је одмах после тога Мусић одговорио поготком за два поена. Туристичка је тотално стала у нападу, нису могли да нађу добре позиције за шут, а такву одбрану су играчи КПУ успели да награде поенима. Киковић је повећао на плус три са пенала (57:54), а преломио је Мусић двојком за 59:54 на 20 секунди до краја. Покушала је ВТШ да тајмом прекине овај налет, па потом и у пенал завршници да дође до победе, али безуспешно. КПУ је био непогрешив у завршници и на крају славио 61:57.

Најефикаснији у тиму студената КПУ био је Милош Илић са 18 поена и по пет скокова и асистенција, док је Мусић уписао 16 поена и четири рампе. На другој страни се истакао Антић са 19 поена. Пратили су га Илић са 17 и девет скокова, те Лазић са 14 и осам ухваћених лопти.

У саставу екипе КПУ били су студенти: Заграђанин Александар, Трбољевац Лука, Влатковић Милан, Стојановић Вук, Киковић Милош, Топић Стефан, Окука Лука, Илић Милош, Грујица Мусић и Радовановић Александар.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени