Посета делегације Високе струковне школе за јавну управу Савезне криминалистичке службе, Висбаден, СР Немачка

У периоду од 6-7. децембра 2018. године, делегација Високе струковне школе за јавну управу Савезне криминалистичке службе, Висбаден, Савезна Република Немачка, посетила је Криминалистичко-полицијски унивезитет у Београду. Делегацију су чинили декан Торстен Хејер (Thorsten Heyer), Бернд Мајсвинкл (Bernd Meiswinkel) и Андреас Кекериц (Andreas Köckeritz). У складу са раније договореним планом посете, 6. децембра одржан је састанак немачке делегације у Колегијум сали ректората са проф. др Данетом Субошићем, ректором Криминалистичко-полицијског унивезитета, проф. др Сашом Мијалковићем, проректором за међународну и интеринституционалну сарадњу, доц. др Драгославом Мићовић, наставником и Вуком Кулићем, стручним сарадником. Проф. др Дане Субошић је гостима пожелео добродошлицу и пожелео пријатан боравак у Београду. Упознао их је са садржајем програма посете и упознао са историјатом високог полицијског школства у Србији, као и данашњим уређењем Криминалистичко-полицијског универзитета, институционалним капацитетима, процесом уписа и селекције, организацијом наставе и праксе, међународном сарадњом, пројектима и научноистраживачким радом.
Торстен Хејер, декан захвалио се на гостопримству и ближе појаснио улогу своје установе у школовању кадра за потребе немачке Савезне криминалистичке службе (BKA). Изразио је заинтересованост за унапређење сарадње две образовне институције и упутио позив за посету делегације Криминалистичко-полицијског универзитета у априлу 2019. године. С тим у вези, предложио је и потписивање споразума о сарадњи.
Потом су доц. др Драгослава Мићовић, доц. др Ивана Бодрожић, проф. др Славиша Вуковић, проф. др Дане Субошић, проф. др Саша Мијалковић, проф. др Бранкица Поповић и доц. др Ана Бранковић, у својству представника свих катедри Универзитета, ближе појаснили функционисање и структуру катедри, наставне предмете који су њима обухваћени, наставне и ваннаставне активности, издавачку делатност, научноистраживачки рад и др.
Сви присутни су закључили да је неопходно да се добра оперативна сарадња полиција Немачке и Србије преслика на ниво националних високошколских установа. Другог дана посете, трочлана делегација обишла је Кабинет за ванредне ситуације, где је присуствовала часу проф. др Драгана Млађана, посетила меморијалну собу Арчибалд Рајс и библиотеку Универзитета, уз вођство др Ренате Самарџић, као и Кабинет форензике, уз ангажовање доц. др Ане Бранковић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени