Академија учествовала на Конференцији о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности „Повежи се сигурно“

Министарство унутрашњих послова Републике Србије у периоду од 20. до 21. септембра 2018. године  организовало је Конференцију о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности „Повежи се сигурно“.

У склопу конференције, на посебно припремљеним штандовима, свој рад и производе поред низ домаћих и страних фирми, институција и органа свој штанд имала је и Криминалистичко-полицијска академија која је представила студијске програме основних академских, мастер и докторских студија Департмана Информатике и рачунарства, нека од софтверских решења која су настала као резултат рада и истраживања студената Академије, као и уџбеничка и монографска издања у вези са информационом технологијом, информационом безбедности и борбом против високотехнолошког криминала.

Како је у свом уводном излагању истакао потпредседник владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, Конференција о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности „Повежи се сигурно“ је прва конференција на ту тему која се одржава у Србији. Она је, на једном месту, окупила међународне актере и јавни и приватни сектор Републике Србије, чиме Министарство унутрашњих послова жели да пошаље снажну поруку да је важно да се на превенцији и борби против свих облика високотехнолошког криминала и унапређењу информационе безбедности свих грађана, мора радити системски и у партнерству са свим одговорним субјектима у јавном и приватном сектору.

На свечаном отварању конференције, учесницима су се обратили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, европски комесар за унутрашња питања и миграције Димитрис Аврамопулос и потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, као и низ других високих званица из земаља региона, као и шефови делегација међународних организација.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени