Трећи циклус специјализоване обуке за полицијске службенике за примену Закона о спречавању насиља у породици

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након спроведена два циклуса специјализоване обуке за спречавање насиља у породици, Криминалистичко-полицијска академија је 17. септембра 2018. године започела спровођење трећег циклуса специјализоване обуке за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова за поступање и примену Закона о спречавању насиља у породици.

На почетку трећег циклуса обуке, присутнима се обратио в.д. декана Криминалистичко-полицијске академије, проф. др Горан Бошковић који је истакао да ће кроз ове обуке полицијски службеници бити богатији за још једно ново искуство које ће им омогућити да се ефикасније супротставе и спрече насиље у породици. Главни циљ обуке је стицање теоријских и практичних знања за спречавање насиља у породици и за пружање заштите и подршке жртвама насиља у породици, као и жртвама других кривичних дела предвиђених Законом о спречавању насиља у породици. Обуку ће спроводили наставници са Академије, стручњаци у овој области из МУП-а, судова и јавног тужилаштва.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић поручио је полазницима трећег циклуса обуке за поступање и примену Закона о спречавању насиља у породици, да у борби против тог друштвеног проблема не смеју бежати од сопствене одговорности, јер њихове одлуке могу да спасу животе и заштите жртву. Нарочито је истакао да је у борби против насиља у породици неопходно да се целокупно друштво, не само полиција, тужилаштво и суд, ухвати у коштац са овим проблемом. На крају је полазницима обуке поручио да ће у борби против насиља у породици увек имати подршку државе, јер Србија није земља у којој желимо да гајимо нацију која ће се обрачунавати и која ће правду узимати у своје руке.

Слике можете погледати овде

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs