Теренска обука студената у летњим условима у наставном центру МУП-а „Митрово Поље“

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

У складу са студијским програмима Криминалистичко-полицијске академије, студенти треће године основних академских и друге године основних струковних студија Криминалистике, у периоду од 13.04. до 03.05.2018. године, реализовали су Теренску обуку у летњим условима у наставном центру Министарства унутрашњих послова „Митрово Поље“.

Циљ обуке био је стицање оперативнo-полицијских вештина, тактичких вештина за успостављање нарушеног јавног реда и мира, оспособљавање за сналажење у непознатом геопростору уз помоћ топографске карте и ручне бусоле, решавање тактичких задатка у руралним условима, коришћење приручних средства из природе при обављању задатака и правилно руковање ватреним оружјем кратких и дугих цеви у условима нормалне и смањене видљивости и то пиштољем, аутоматском пушком, хеклером и снајперском пушком.

Теренска обука завршена је тактичким маршем дугим 22 км. Извођачи обуке су наставници Академије, инструктори из Жандармерије и Управе полиције. Слике можете погледати овде

Погледајте и видео прилог РТС-а о нашим студентима који се налазе на Теренској обуци у летњим условима. Емисија "Ово је Србија" од 26.04.2018. године.

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs