Свечано обележен Дан Криминалистичко-полицијске академије

Дан Криминалистичко-полицијске академије свечано је обележен 7. фебруара 2018. године у амфитеатру „др Арчибалд Рајс“ на Академији. Свечаности су присуствовали: др Небојша Стефановић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, Биљана Поповић Ивковић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Владимир Ребић, директор полиције, помоћници и саветници министра унутрашњих послова, начелници управа у Дирекцији полиције, начелници подручних полицијских управа и друге старешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Министарству одбране, Војсци Србије, Безбедносно-информативној агенцији, затим чланови Српске академије наука, председници националних савета за високо образовање и за научни и технолошки развој, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, представници ОЕБС-а, сарадници Академије, представници локалних самоуправа, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Академији.

Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу студентског хора Академије.

Вршилац дужности декана Криминалистичко-полицијске академије, проф. др Горан Бошковић поздравио је све присутне, а дипломираним студентима честитао. Захвалио се министру Стефановићу на подршци коју годинама, заједно са својим сарадницима, пружа овој високошколској установи. Нагласио је да је резултат подршке и тај што је Комисија за акредитацију и проверу квалитета донела Одлуку о акредитацији Криминалистичко полицијског универзитета. Посебно је истакао да је прошле године радни однос у Министарству унутрашњих послова засновало скоро 400 дипломираних студената Академије, од којих је 70 дипломирало током 2017. и исте године добило посао.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је успех у раду дипломираним студентима Академије и поручио да му је драго што је Министарство унутрашњих послова током прошле године успело да запосли скоро 400 свршених студената ове високошколске институције. Министар је рекао да је и то један од показатеља да је држава Србија препознала колико је систем безбедности важан.

„Драго ми је што ће млади људи који ступе у редове полиције моћи да конкуришу и за стан који ће држава градити по повољнијим ценама. Имаће прилике да реше нека од најважнијих питања, јер систем безбедности хоће да им покаже да, када једном постану део ове породице, онда ми бринемо о њима до краја“, истакао је Стефановић. Он је студентима Академије рекао да морају да буду ослонац једни другима: „Носећи штит за колегу који је непосредно с ваше леве или десне стране, ви чините велику ствар за читаву Србију.“

„Хоћу да размишљате колико је за грађане Србије важно да будете одговорни и поштени, да будете професионални и да се трудите да разумете проблеме грађана“, додао је и подсетио да Министарство унутрашњих послова кроз нови систем каријерног развоја инсистира на томе да знање, вештине и заслуге буду једини критеријуми на основу којих се напредује у полицији. „Мислим да је важно да вам предавања одрже и људи који су били у првим редовима у борби против нарко-трафикинга, који ће доћи да разговарају са вама и да вам кажу како то изгледа у пракси – како изгледа тајно праћење, или колико је тежак посао прикривеног иследника“, рекао је Стефановић.

Потом су министар др Стефановић и вршилац декана Академије проф. др Горан Бошковић уручили награде најбољим дипломираним студентима Академије. Сребрном значком Академије награђене су студенткиње основних академских студија: Наташа Симовић, (просечна оцена 9,63), Стефана Јокић (просечна оцена 9,60) и Анђела Ивановић (просечна оцена 9,38). У име награђених захвалила се Наташа Симовић.

Златне значке Академије за допринос и афирмацију високог полицијског образовања др Горан Бошковић уручио је проф. др Остоји Крстићу и проф. др Андреји Савићу.

У наставку, студенти Академије прочитали су Одломке из дневника првих учених српских полицајаца између два рата и полазника прве полицијске школе у Србији. Присутнима је затим представљена апликација „СОС систем“, софтвер студената четврте године Академије Департмана информатике и рачунарства. У музичком делу програма наступио је уметник Душан Свилар.

Академија захваљује институцијама и појединцима који су упутили пригодне честитке поводом Дана Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени